Na enkele jaren (ongeveer 12) jaar niet actief te zijn geweest ben ik in 2005 toch weer actief geworden als zendamateur. Ieder jaar had ik toch maar de machtigings vergoedingen aan het ministerie van Economische zaken overgemaakt en zodoende de roepletters behouden. Wat is er veel veranderd in al die jaren! De eigen keuze van roepletters is dan misschien voor veel amateurs een uitkomst, ik vind het er niet eenvoudiger op geworden. Ook de wijziging van de toepassing van 144,800 MHz. Ik dacht dat daar nog steeds Packet Radio met Bulletin Boards actief was. Zijn daar ineens " APRS"  stations actief.....

antenne klein

Ik heb eerst een oude laptop geruild tegen een tweede hands dual-bander. De Alinco 605E heb ik eerst enkele maanden thuis in gebruik gehad. In de zomer van 2005 heb ik de Ground Plane antenne op de schoorsteen vervangen door een Diamond vertikale antenne welke ik van Bert (PE1KZU) heb gekregen.

De antenne straalt rond op zowel 2 meters als 70 centimeter.

In de auto heb ik sinds ruim een jaar ook weer een tranceiver. In eerste instantie werd de Alinco 605E gebruikt. Later is deze vervangen door de Alinco 620E. Weer later is deze omgewisseld voor een FT8900 van Yaesu en sinds de zomer van 2009 zit er een FT857 in de auto  Deze zit nu netjes ergens in de auto gemonteerd met een frontje op het dashboard.  Lekker makkelijk kun je het frontje uit de auto halen zodat het geheel minder opvalt en het dievengilde niet op gedachten brengt.

ft857front klein