Een tijdje geleden heb ik een Diamond V2000 gekocht zodat ik met een buitenantenne ook goed op 70cm, 2 meter en 6 meter uit kan komen.

Echter had ik mijn twijfels over het straal patroon van de vertikale rondstraler op 6 meter. Ik was al een tijdje bezig met het bedenken van een oplossing die in de lijn lag van het eerder gepubliceerde artikel .

Eind 2013 viel mijn oog op een artikel over een modificatie van de V2000 door de drie radialen van 145cm. Deze kit kun je bij WiMo in Duitsland aanschaffen.

Door het perfecte weer ben ik er toe gekomen om de antenne in elkaar te zetten en het geheel op het dak te plaatsen.

IMG 4866

De radialen worden in Spanje gemaakt en gefabriceerd door EAntennas. Drie roestvrij stalen staven van 145cm met aan één uiteinde M5 schroefdraad en aan de andere kant M6 schroefdraad. Mijn V2000 was met M5 draad uitgerust dus kon ik ze er makkelijk inschroeven. Eerst een M5 moer er op zodat deze het draadeinde kan vergrendelen. De beide einden van de V2000 zijn met twee waterpomptangen in elkaar geschroeft. Ook onnodig lekken op latere leeftijd tegen te gaan heb ik er wat zelfvulcaniserend tape omheen gedaan. Je weet maar nooit.

De antenne die ik had staan was een Comet dualband antenne. Ondanks de vele jaren dat deze op het dak stond waren er geen noemenswaardige slijtageplekken te zien. De antenne heeft vele jaren een dienst kunnen bewijzen.
De staande golf is 1:1 vanaf 51 Mhz. Op 50MHz is de staande golf iets minder goed maar acceptabel.Nu maar hopen dat er binnenkort weer condities op de 6 meter band ontstaan.