Omdat er niet altijd ruimte is om een FD te plaatsen, kan er een keer ge-experimeteerd worden met een FD3 met een bandverlening. Deze verlenging  maakt het mogelijk een antenne met een geringe verlenging geschikt te maken voor het gebruik van een lagere amateurband. Een FD3 is in theorie geschikt voorgebruik op de 10/20 en 40 meter band. Met verlenging is deze antenne ook geschikt voor de 80meter band. Een FD4 is met verlenging geschikt voor gebruik op de 160meter band.

De verlenging bestaat uit een verenging van de korte poot met een kart golflengte  op de 80 meter band. Dat deel kan beschouwd worden als een base-load antenne omdat hierop bij de 80meter band de meeste stroom loopt. Dat deel moet wel geisoleerd worden van de 40 meter band. Daar heb je deze verlenging niet nodig. Dit doe je met een zelfinductie met een spoel van ten minste 60 uH. De verkregen bandbreedte is te vergelijken met het gebruik van de mobiele antenne. Het favoriete deel van de band zult u moe ten experimenteren met de spoel en de lengte van de draad na deze spoel. Als de antenne met een antennetuner aangestuurd wordt kan de breedte van het gebeid beste wel groot worden. 

Een zelfde truuk kan uitgehaalt worden met de FD4. Om deze geschikt te maken voor het gebruik van de 160meter band kan deze ook verlengt worden met een  stukje draad na de spoel.  De spoel en de draad na deze spoel fungeren als een kwart golflengte van de 160 meter band.

(bron: PA0FRI)