Sinds een aantal weken rij ik rond in een andere auto. Het was zeker de bedoeling om hier ook weer de zendapparatuur aan te brengen zodat ik weer QRV kan zijn op de amateurbanden. Ook al ben ik nu een stuk minder onderweg dan vroeger (bij mijn vorige werkgever) het blijft leuk om in de auto met de hobby bezig te zijn.

Soms spreek ik andere amateurs en komt de apparatuur in de auto ter sprake. Foto's zeggen soms meer dat vele woorden. Daarom heb ik van de meest elementaire onderdelen een foto gemaakt en deze hieronder geplaatst.

Gebruikte ik in de vorige auto nog een FT857D in de auto. Ik heb nu besloten om weer met de FT8900 rond te blijven rijden. De theorie om met de FT857 vanuit de auto op HF QRV te zijn is in de jaren dat de apparatuur in de auto zat amper gerealiseerd. Ik had wel een HF spriet voor 20 meter. Maar het bleek toch wel een hele uitdaging te zijn om nog een beetje goed hoorbaar op de HF banden een verbinding te kunnen maken. Hoe lager de frequentie hoe moeilijker het wordt. 10 meter en 6 meter zijn nog wel te doen. Daarom maar de FT8900.

Het frontje van de FT8900 op het dashboard http://www.allekabels.nl/autoradio-kabel/1618/6853/antenne-adapter.html?gclid=CIWduM-stcYCFYvHtAodHg0P2g

Met een beugeltje van Brodit en daarop het remote frontje van de FT8900 zit zonder veel schade de bediening mooi in zicht.

De antenne beugel op de roofrails 2015 06 29 21.28.00

De antenne zit met een beugel van Diamond (K-515) op de roofrails zit eenvoudig en elegant de antenneconnector op de auto gemonteerd. De kabel gaat via de achterdeur naar binnen. De zender zit in de kofferbakruimte ingebouwd.